Gå til forsidenSkriv til vinde&co Print opskriftLogin REDAKTION

Boller i karry 

Ingredienser
500 g finthakket kalv- og flæskekød
1 mellemstort løg, finthakket
2 tsk groft havsalt
1 tsk friskkværnet peber
3–4 spsk hvedemel
1 æg
vand tilsat 1–1½ spsk salt (til kogning af kødboller)

Karrysovs
40–50 g smør
3–4 tsk karrypulver
1 mellemstort løg, blendet
1 stort madæble (Belle de Boscoop), blendet
2 spsk hvedemel
4 dl vand (fra kogning af kødboller)
2 dl mælk
salt
1 dl ananassaft (fra dåse)

Tilbehør: Purløg, klippet – franske kartofler og chutney.


 

Karry
Forlaget Klematis, 2007

 

Sådan gør du

Rør en fars af det hakkede kød, løg, salt, peber og hvedemel.

Saml farsen med æg og lidt vand og lad den hvile ca. 30 minutter.

Form farsen til 25 –30 små kødboller med en stor teske og kog dem i en gryde med kogende, saltet vand. Kødbollerne er færdige, når de kommer op til overfladen. Stil dem til side og gem ca. 4 dl af vandet

Smelt smørret i en tykbundet gryde og steg karrypulveret heri, til det dufter. Tilsæt løget og æblet og dernæst melet. Hæld lidt vand (fra kødbollekogningen) ved, pisk med et piskeris og spæd med vand og mælk, til sovsen har en glat og cremet konsistens. Smag til med salt og ananassaft.

Opvarm kødbollerne i sovsen, drys med purløg. Serveres med ris og fx franske kartofler og  chutney.


Bragt i livsstilsmagasin april 2009

 

 

« Tilbage til oversigten